Karabatake odvojiti od kostiju, posoliti, pobiberiti i kratko zapeći sa obe strane na delu ulja. Poređati meso u tepsiju, preko njega staviti listove pršute i sira i zapeći u rerni zagrejanoj na 180°C dok se sir ne rastopi.
Na preostalom ulju izdinstati sitno iseckan crveni luk, dodati iseckan beli luk i isečen crveni kupus, preliti vodom i kuvati dok kupus ne omekša. Začiniti lovorovim listom, promešati i dodati jabuke isečene na kockice. Kuvati 3 minuta.
Servirati batake uz prilog od crvenog kupusa sa jabukama.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 38 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 106 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 420 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 53 mg
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Natrijum - 210 mg
Vlakna - 1.5 g