U podmazanu tepsiju poređati isečen krompir, šargarepu i beli luk, dodati pileće batake sa karabatacima i suve šljive. Batake začiniti dodatkom za jelo, pobiberiti, posuti kimom i na kraju premazati medom. Preliti pivom, poklopiti alu folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 25 minuta. Odstraniti foliju, vratiti u rernu i zapeći 5 minuta. Servirati jelo i poslužiti uz krišku ražanog hleba.
Kim je jedan od najranije korišćenih začina u Evropi. Koriste se sušeni plodovi koji se dodaju u jela od kelja, kiselog kupusa, krompira i cvekle; dobro se slaže uz jela od mesa, sireve, supe i sosove, a omiljen je kao začin uz hleb i razne vrste peciva.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 20 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 212.5 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 10 g