Batake odkostiti, posoliti i pobiberiti. U činiju sipati jogurt, dodati ostale začine, kao i izmrvljene peperonćini papričice, promešati i u tu smesu potopiti meso bataka, a zatim ostaviti da odstoje 40-ak minuta. Meso izvaditi iz marinade, poređati u vatrostalnu činiju i peći 30-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Gotovo meso servirati na tanjir uz ranije obareno povrće. Preostalu marinadu od jogurta zagrejati i preliti preko jela. Jelo poslužiti uz krišku integralnog hleba.
U prodavnicama možete kupiti i pakovanja peperonćini papričica u prahu. Odlična zamena je mleveni čili, a doziranje uvek zavisi od toga da li i koliko konzumenti vole ljuta jela.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 855 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 427.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 6 g