Pileće meso iseći u šnicle, izlupati tučkom za meso, začiniti i peći na zagrejanom ulju. Pečene šnicle izvaditi na tanjir, u tiganj dodati na kocke isečen crveni luk i iseckan beli luk. Kada je luk izdinstan, vratiti šnicle i dodati peperonćini papričice, naliti vinom i biljnom pavlakom. Malo prodinstati, dodati med i soja sos. Servirati na tanjir uz prethodno obaren pirinač i zelenu boraniju.
Ne zaboravite da izvor belančevina nisu samo namirnice životinjskog porekla, već i namirnice biljnog porekla naročito mahunarke. Udeo belančevina u ovom obroku je iznad preporučenih vrednosti, pa je neophodno da osobe sa hroničnim obolenjima bubrega usklade veličinu porcije u skladu sa preporukama dobijenim od lekara.
Porcija za odraslu osobu - 385 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 1030 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 87 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 192.5 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 515 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 43.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 1.5 g