Piletinu izlupati tučkom za meso, začiniti, ispeći na zagrejanom ulju, a zatim iseći na kockice. Zelenu salatu, ananas i anis iseći na manje komade, staviti u činiju, dodati kockice piletine, med i balzamiko sirće, promešati i servirati na tanjir.
Iako je u medicini poznata kao lekovita biljka, anis se kao začin najviše upotrebljava u salatama. Prilikom kupovine birajte čvršće lukovice a izbegavajte one koje imaju cvetove na stabljikama jer to znači da su prezrele.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 20 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 10 g