Piletinu iseckati na kocke i skuvati. Papriku iseći takođe na kocke. Kukuruz skuvati i ocediti, pa sjediniti sa kuvanom piletinom i isečenom paprikom. Dodati ulje i začine, pa lagano promešati. Krastavac iseći na kolutove, pa poređati ukrug na dno tanjira. Preko njega staviti salatu i sve preliti jogurtom. Služiti sa integralnim hlebom. Dekorisati po želji.
Doprinos kukuruza zdravlju nije samo u obilju vlakana koji pomažu boljoj probavi i sniženju holesterola, već i u značajnim količinama folne kiseline, vitamina B grupe i magnezijuma. Preporučuje se i ženama koje name-ravaju da zatrudne i trudnicama, zato što pravilan unos folne kiseline pozitivno utiče na razvoj nervnog sistema novorođenčeta.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 880 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 440 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 5 g