Zagrejati deo maslinovog ulja i peći lignje. Začiniti solju, biberom i peršunom. Dodati sitno isečen paradajz i naliti polovinom količine belog vina. Na ostatku ulja propržiti blitvu, dodati so, biber, usitnjen beli luk i ostatak vina. Lignje servirati na tanjir i dodati blitvu i bareni krompir. Ukrasiti kriškama limuna.
Lignje se kupuju sveže ili zamrznute. Mogu biti cele, neočišćene ili očišćene ili nasečene na kolutove. Sveže lignje potrošite u roku od dva dana, a zamrznute koje ste prethodno odmrznuli upotrebite isti dan. Duboko smrznute lignje čuvajte u zamrzivaču do tri meseca.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 466 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 212.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 233 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 3 g