Lignje očistiti i ostaviti da se ocede. Filete oslića iseći na komade 3 x 3 cm. Tikvice iseći na kolutove širine 1 cm. Praziluk iseći na komade. Čeri paradajz oprati. Namirnice naizmenično nizati na drvene ražnjiće, posoliti i posuti seckanim bosiljkom. Na umereno zagrejanom ulju lagano ispržiti pripremljene ražnjiće sa svih strana. Gotove ražnjiće složiti na opranu rukolu ili na iskidane listove zelene salate. Tanjir dekorisati kriškama limuna a uz jelo servirati raženi hleb.
Meso ribe treba pripremiti pre nego što se ispeče. Prvo se prosuši, a potom se sa svih strana poprska limunovim sokom. Na taj način vezuje se miris ribe, a meso ostaje čvrsto i belo. Po površini ribe treba lagano utrljavati so i začine.
Porcija za odraslu osobu - 505 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 220 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 252.5 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 6.5 g