Lignje očistiti i iseći na prstenove. Dobro osušiti u krpi, posoliti i uvaljati u brašno. Otresti višak brašna pa na vrelom ulju ispržiti lignje. Gotove lignje izvaditi na tanjir sa papirnom salvetom da bi se upio višak ulja. Za to vreme skuvati krompir, malo ga ohladiti i iseći na kolutove. Staviti krompir u dublju činiju, dodati crni luk isečen na rebarca i papriku isečenu na štapiće, a zatim začine, sirće, peršun i kukuruz, pa sve lagano izmešati. Na tanjir sipati krompir salatu, a sa strane garnirati frigane lignje. Servirati uz krišku crnog hleba. Dekorisati limunom i peršunom.
S obzirom na veoma kratko vreme pripreme, veoma su popularni kolutovi liganja uvaljani u brašno, pa zatim prženi u dubokom ulju. Međutim, cele očišćene lignje mogu se peći i na roštilju. Za salatu od liganja cele lignje se skuvaju, a zatim iseku po želji.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 515 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 350 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 257.5 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 175 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 5 g