Pile posoliti i pobiberiti i napuniti svežim začinskim biljem. Odgovarajuću posudu namazati puterom, staviti pile, preliti ga polovinom maslinovog ulja i naliti malo vode. Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu, oko 50 minuta na 200*C. U odgovarajucu posudu uliti drugu polovinu maslinovog ulja i dodati grašak, kukuruz šećerac i bareni pirinač. Začiniti i lagano promešati. Gotovo pile iseći na komade i servirati uz pripremljeni prilog od povrća. Jelo dekorisati po želji.
Aromatično i začinsko bilje ima široku primenu u kulinarstvu a razlog je stalna potreba da se konzumira što ukusnija hrana. Može se koristiti sveže ili sušeno, a gotovo sve vrste začinskog bilja su dostupne u našim prodavnicama.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 640 kcal
Natrijum - 1030 mg
Masti - 38 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 175 mg
Belančevine - 50 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 515 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 87.5 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Vlakna - 0.5 g