Meso i povrće iseći na manje komade. U šerpu ređati: crni luk, kupus, krompir, meso i ostalo povrće. Sve začiniti, naliti vodom da ogrezne i staviti da se kuva. Kad proključa smanjiti temperaturu grejnog tela i ostaviti da jelo kuva oko 90 minuta. Servirati jagnjetinu sa povrćem u tanjir i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 254 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 83 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 42 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 127 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 41.5 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 3 g