Crni luk sitno iseckati i staviti u kotlić. Jagnjetinu, junetinu i svinjetinu iseći na manje komade, džigericu i papak takođe iseći na manje komade, dodati u kotlić, naliti vodom i kuvati. Na prvi ključ kuvanja začiniti crvenom mlevenom paprikom i lovorom, posoliti i pobiberiti, i odgore staviti suvu ljutu papriku. Čobanac kuvati na burnoj vatri. Pred kraj kuvanja doliti vino. Servirati čobanac i po želji poslužiti uz prilog od krompira ili testa ili sam za sebe.
recept by Boško
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 268 mg
Belančevine - 66 g
Belančevine (%) - 61 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 3 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 190 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 134 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 30.5 %
Ugljeni hidrati - 2 g
Ugljeni hidrati (%) - 1.5 %
Vlakna - 0.5 g