Svinjski but nabockati polovinama belog luka, štapićima pančete i štapićima od jedne šargarepe. Staviti but u podmazanu vatrostalnu činiju. Med, senf i soju pomešati i preliti svinjski but. Peći u zagrejanoj rerni 30-ak minuta na 190*C. Izvaditi meso iz pećnice i dodati krompir i šargarepu isečenu na kocke i začinjenu. Peći još 35 minuta. Ručak servirati uz crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 2150 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 1075 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 4 g