U vatrostalnu posudu poređati krompir i šargarepu. Svinjski but zaseći i u zaseke staviti po čen belog luka. Dodati but u posudu sa povrćem i sve posoliti i pobiberiti. Med, senf i kari dobro izmešati i preliti but i povrće. Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 60 minuta. Gotovo jelo servirati na tanjir uz bareni brokoli i karfiol.
Kuvanje na pari i barenje u maloj količini vode najprihvatljiviji su načini kulinarske termičke obrade povrća. Osim što se ovakvom pripremom čuva hranljiva vrednost upotrebljenih namirnica, izbegava se dodavanje masnoće prilikom kuvanja čime se povećava i energetska vrednost obroka.
Porcija za odraslu osobu - 395 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 1010 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 197.5 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 505 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 3 g