Pomfrit staviti u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200*C oko 25 minuta.
Piletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom ulju.
Puter od kikirikija zagrejati u šerpi, dodati paradajz pire, začiniti, promešati i kuvati sos na laganoj vatri oko 5 minuta.
Servirati pomfrit i piletinu na tanjir, preliti sosom od kikiriki putera i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 480 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 240 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 36.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 2.5 g