Iseći slaninu na kocke i staviti da se kratko proprži.
Dodati nasečen crni i beli luk, meso, začiniti, dodati majčinu dušicu, naliti delom vina i kuvati oko 40-ak minuta.
Zatim dodati iseckane pečurke i pelat, promešati i dinstati jos oko 10-ak minuta.
Po potrebi dodati još začina.
Servirati jelo uz prilog od kisele pavlake.
Porcija za odraslu osobu - 495 g
Energetska vrednost porcije - 720 kcal
Belančevine - 52 g
Belančevine (%) - 29 %
Masti - 36 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 90 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 1612 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 247.5 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 45 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 806 mg
Vlakna - 1 g