Umutiti margarin i šećer, dodati kesten i kašiku ruma.
Preko alufolije staviti masu u obliku pravougaonika i staviti u frižider.
Tamni deo: Umutiti margarin i šećer, dodati topljenu čokoladu, keks i mleko, pazeći da masa ne bude previše gusta.
Izvaditi svetlu koru iz frižidera, premazati je tamnim delom i urolovati. Rolat ostaviti da se stegne u frižideru.
Kesten pripada koštunjavom voću, ali se po sastavu bitno razlikuje od ostalih plodova iz ove grupe jer ima visok sadržaj ugljenih hidrata, posebno skroba, a manje masti i vitamina C.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 333 kcal
Natrijum - 340 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 166.5 kcal
Natrijum - 170 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 1 g