Otopiti čokoladu na pari sa uljem i dodati ekspandirani pirinač.
Masu istresti u nauljen kalup za torte i staviti u frižider da se stegne.
Ulupati pavlaku i dodati naseckane jagode, a nekoliko jagoda ostaviti za dekoraciju.
Preko stegnute čokolade naneti šlag i dekorisati celim jagodama.
Crna čokolada se kod nas često zove i čokolada za kuvanje. Čokolada za kuvanje sadrži minimalno 34% kakao delova, kao i šećer, vanilu i soja lecitin. Neprijatelji čokolade su vlaga i povišena temperatura, pa je nemojte čuvati u frižideru već na nekom tamnom i hladnom mestu, na primer u ostavi.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 30 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 132.5 kcal
Natrijum - 15 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 1 g