Avokado oljuštiti, izvaditi košticu, a sredinu izdubiti i staviti u blender.
Izdubljeni avokado preliti sa malo soka od limuna da ne potamni.
U blender dodati i kuvana jaja, beli luk, preostali sok od limuna i peršunov list. Usitniti sastojke, staviti u dresir kesu i napuniti avokado.
Servirati punjeni avokado na tanjir, dodati listiće pršute uvijene u fišeke i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 21 g
Masti (%) - 61 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 225 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Natrijum - 565 mg
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 30.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 112.5 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %
Natrijum - 282.5 mg
Vlakna - 4.5 g