Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i lagano umešati brašno.
Sipati u nauljen i brašnom posut kalup za torte i peći u rerni 20 minuta na 200*C.
Ohlađen biskvit premazati pekmezom i poređati kolutove ananasa i pomorandže.
Dodati višnje i staviti u frižider da se malo stegne.
Pripremiti želatin po uputstvu sa kesice i dodati 50 g šećera.
Ohlađen želatin preliti preko voća. Kada se torta stegne, dekorisati je šlagom.
Energetska vrednost ananasa iznosi oko 46 kcal u 100 g voća. Sadrži ugljene hidrate, a od minerala kalijum, natrijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i mangan. Bogat je vitaminom C i beta-karotinom. Dostupan je cele godine, svež, nasečen na kolutove ili manje komade, u obliku kompota ili kao kandirano voće.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 55 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 130 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 74 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 137.5 kcal
Natrijum - 27.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 0.5 g