Izmešati mleveni keks i šećer sa otopljenim margarinom, pa staviti masu u kalup za torte.
U vodi skuvati gustin i ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag i izmešati sa sirom, šećerom i sokom od limuna. Sve pomešati sa gustinom i staviti preko keksa.
Višnje kuvati u soku, dodati vanil šećer i razmućeni gustin, te ukuvati.
Skuvane višnje prohladiti i preliti preko fila.
Ostaviti tortu da se ohladi, izvaditi je iz kalupa i servirati.
Višnje sadrže biljni pigment antocijan i vitamin C koji su moćni antioksidanti, značajni u prevenciji srčanih oboljenja i tumora. Imaju visok procenat vode i ugljenih hidrata (glukoze), bogat su izvor kalijuma. Zbog sadržaja vinske, jabučne i limunske kiseline, kao i vode, deluju osvežavajuće na organizam.
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 315 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 157.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 12.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 0.5 g