Jagode sitno iseckati i ostaviti da se ocede.
Kvasac razmutiti sa šećerom i toplim mlekom. Ostaviti da nabubri.
Dodati preostale sastojke i umesiti glatko testo.
Ostaviti testo da nadođe oko sat vremena. Zatim ga razviti na tanji list i iseći na kocke.
Umutiti margarin i džem sa šećerom.
Dodati sitno iseckane jagode, promešati i rasporediti masu po kockama od testa.
Preklopiti u trougao, pritisnuti viljuškom ivice testa i poređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta.
Servirati trougliće na tanjir i posuti šećerom u prahu.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 11 mg
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Natrijum - 83 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 5.5 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 41.5 mg
Vlakna - 0.5 g