Želatin razmuiti sa malo vode i ostaviti da nabubri.
Jagode sitno iseckati, staviti u šerpu, dodati šećer, sok limuna i malo prokuvati.
Dodati razmućen želatin, rum, promešati i kratko prokuvati.
Ostaviti da se ohladi.
U duboke čaše razliti polovinu preliva, staviti kugle sladoleda i sipati ostatak preliva.
Posuti lešnikom i ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru. Ukrasiti i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 44 mg
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Natrijum - 96 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 22 mg
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Natrijum - 48 mg
Vlakna - 2 g