U činijici pomešati sok od limuna i pomorandže, so, biber, šećer i maslinovo ulje.
Zelenu salatu iseckati i servirati na tanjir, dodati polovine jagoda, komadiće pomorandže i kockice kamember sira.
Preliti pripremljenom dresingom i poslužiti uz crni hleb i sok od jabuke.
Čuveni francuski kravlji sir kamember (franc. Camembert) se pravi od svežeg, nepasterizovanog mleka čiji se sadržaj mlečne masti kreće čak i do 60%. U mleko se drugog dana izrade dodaje bakterija penicillium camemberti nakon čega sledi period zrenja od dve nedelje.
Porcija za odraslu osobu - 530 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 1130 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 80 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 565 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 13.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 3.5 g