Povrće, voće i sir iseći na kocke.
Dobro izmešati, pa preliti marinadom napravljenom od maslinovog ulja, sirćeta, soli i peršunovog lista.
Salatu poslužiti uz crni hleb i sok od grejpfruta.
Porcija za odraslu osobu - 525 g
Energetska vrednost porcije - 395 kcal
Natrijum - 870 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 262.5 g
Energetska vrednost porcije - 197.5 kcal
Natrijum - 435 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 9.5 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 3 g