Zelenu salatu iseći na rezance, a šergarepu, celer i jabuku narendati.
Staviti povrće u činiju, promešati i dodati mešavinu pavlake i majoneza.
Lagano sjediniti sve sastojke i servirati salatu u činiju.
Na zagrejanom ulju zapeći koru od heljde i poslužiti uz salatu.
Porcija za odraslu osobu - 305 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 913 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 8 g
Šećer - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 152.5 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 456.5 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 4 g
Šećer - 7.5 g