Cveklu iseći na manje komade, staviti u blender i dodati kapar i beli luk. Usitniti i dodati jogurt. Promešati i servirati u sosijeru.
Sos poslužiti uz pečenu ribu ili meso ili uz pečeni krompir, a može da posluži i kao preliv za salatu od krompira
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 2 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Natrijum - 140 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 30 kcal
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 1 mg
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Natrijum - 70 mg
Vlakna - 0.5 g