Na ulju kratko ispržiti sitno sečenu slaninu, luk i meso. Posoliti, pobiberiti, preliti sa malo vode i dodati cveklu isečenu na kocke. Masu preliti crvenim vinom, začiniti kimom i ostaviti da se kuva na laganoj vatri oko 40 minuta. Kuvani krompir servirati na tanjir i dodati kuvani ragu. Goveđi ragu po želji služiti sa integralnim hlebom.
Koren cvekle okruglog je ili ovalnog oblika, male ili srednje veličine, tamnocrvene boje, neoštećene kože, čvrste strukture i tankog vrha. što je veći promer korena, sredina mu je drvenastija, a ukus lošiji. Cvekla se može čuvati u plastičnoj vreći u frižideru i to 7 do 10 dana.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 770 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 115 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 385 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 57.5 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 4 g