Kuvanu govedinu, kisele krastavce i kiselu papriku iseckati na uske trakice (žilijen), mladi luk na kolutove, grašak ocediti od vode, a bareni krompir narendati, pa sve sastojke sjediniti. Napraviti dresing od maslinovog ulja, senfa, izgnječenog belog luka i belog vina. Salatu preliti dresingom, servirati na tanjir, dodati kolutove barenih jaja i poslužiti uz krišku crnog hleba.
Ukoliko kupujete već upakovano meso, izaberite ono sa najdužim rokom upotrebe. Na osnovu izgleda mišićnog tkiva može se odrediti svežina mesa i starost životinje. Odlučite se za meso crvene boje, a ne za ono čija je boja smeđa, jer je to siguran znak da je bilo izloženo vazduhu ili da mu je već otpočeo proces kvarenja. Odaberite komade sa najmanje masti.
Porcija za odraslu osobu - 385 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 185 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 192.5 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 92.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 4 g