Pileće meso i papriku iseći na kocke. Na žicu za ražnjić ređati redom pileće meso, papriku, kozice, čeri paradajz i tako dok se ne utroše svi sastojci. Gotove ražnjiće ispeći na maslinovom ulju. Rastopiti puter i zapeći krompir isečen na kolutove. Servirati ražnjiće na rukoli uz prilog od barenog krompira.
Preporučeni dnevni unos protrina bi trebalo da bude između 10 i 15 % ukupnog energetskog unosa. U ovom obroku proteini su zastupljeni u znatno većoj količini, te je neophodno pažljivo sastavljanje jelovnika da bi ste se uklopili u preporučene vrednosti.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 220 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 145 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 39 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 110 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 72.5 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 19.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 3.5 g