Cveklu i celer oljuštiti, iseći na manje komade, staviti u blender i usitniti.
Izmiksano povrće pomešati sa mariniranim renom.
Pripremljenim namazom premazati kifle, zatim poređati kriške mladog sira, preklopiti kifle i poslužiti uz jogurt od obranog mleka.
Ren ima razna lekovita svojstva – štiti od prehlade, zaustavlja rast bakterija, jača prirodni imunitet organizma, podstiče cirkulaciju, pomaže kod reumatizma. Za njegov oštar, ljut i jedak miris i ukus, zaslužno je sumporno jedinjenje alil izotiocianat koje se oslobađa tek nakon što se koren rena narenda ili iseče.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 860 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 74 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 430 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 3.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 6.5 g