Povrće i jabuke oprati i očistiti, pa narendati u činiju.
Dodati senf i kiselo mleko, dobro promešati, napraviti namaz i ostaviti da odstoji 5 minuta.
Premazati kriške integralnog hleba namazom od cvekle i posluziti uz času jogurta od obranog mleka.
Što je veći prečnik korena cvekle, sredina će biti drvenastija I neće imati dobar ukus. Cvekla se može čuvati u frižideru u plastičnoj kesi od 7 do 10 dana.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 615 kcal
Natrijum - 660 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 99 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 307.5 kcal
Natrijum - 330 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 14.5 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 49.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 6.5 g