Avokado oguliti, izvaditi košticu, preliti sokom od limuna da ne potamni, a zatim ga sitno iseckati ili usitniti viljuškom.
Dodati iseckan mladi crni i beli luk, iseckanu ljutu papričicu, posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i promešati.
Gvakamole sos ohladiti, a uz njega servirati prepečenu tortilju isečenu na trougliće.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 79 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Natrijum - 161 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 39.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 1.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Natrijum - 80.5 mg
Vlakna - 2.5 g