Pečene patlidžane oguliti i sitno iseckati.
Rastopiti puter, dodati brašno i napraviti zapršku, a zatim dodati patlidžan.
Kuvati dok masa ne postane blago kremasta, a zatim preliti pavlakom, posuti parmezanom, posoliti, pobiberiti i preliti sokom od limuna.
Sos poslužiti vruć uz presno povrće.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 27 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 308 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 13.5 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Natrijum - 154 mg
Vlakna - 1 g