KORA: Dobro umutiti belanca u čvrst šne. Uz stalno mešanje postepeno dodavati šećer i miksirati dok se šećer ne rastopi. Zatim dodati žumanca, mlevene orahe i brašno i varjačom ili silikonskom spatulom lagano promešati sve sastojke. Sipati smesu u nauljen i pobrašnjen okrugao kalup za torte (ili staviti na dno kalupa pek papir) i peći u rerni koru na 200*C, oko 20 minuta. Izvaditi je iz rerne i ohladiti.
FIL: Ugrejati mleko, dodati orahe i kratko prokuvati (popariti orahe). Zatim dodati margarin i čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se masa ohladi. Jaja i šećer sipati u šerpu i miksirati dok masa ne postane bela i penasta. Zatim staviti na grejno telo i kuvati na blagoj temperaturi dok se krem ne zgusne ili kuvati krem na pari. Ohladiti i spojiti sa čokoladnom smesom. Izrendati koru od pomorandže, iscediti sok i dodati u fil. Promešati i premazati koru pripremljenim filom.
UKRAŠAVANJE: Slatku pavlaku umutiti u šlag, premazati tortu i dekorisati po želji.
NAPOMENA: U originalnom receptu za dekoraciju se koristi šaum, belanca umućena sa sirupom od šećera. Tim postupkom pripreme belanca su nedovoljno obrađena i zato je naša preporuka da koristite slatku pavlaku ili šlag za ukrašavanje.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 160 mg
Masti - 32 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 146 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 73 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 1 g