Odvojiti belanca od žumanaca.
Penasto umutiti puter, postepeno dodati 140 g šećera i jedno po jedno žumance.
Umutiti belanca sa 40 g šećera.
U smesu od žumanaca dodati mleveni mak i bademe, lagano promešati i dodati sneg od belanaca. Smesu pažljivo izmešati.
Kalup za kuglof dobro premazati puterom, posuti prezlom ili brašnom, a zatim razliti smesu. Kuglof peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 60 minuta.
Ispečen kuglof ohladiti i tek tada izvaditi iz kalupa.
Rastopiti čokoladu sa puterom i glazurom preliti kuglof. Kuglof dobro ohladiti pre serviranja.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 99 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 65 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 97 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 49.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 32.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 48.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 0.5 g