Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Kalup premazati puterom, posuti brašnom i sipati smesu. Peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 *C. Skuvati preliv od čokolade i vode, a zatim preliti pečenu toplu koru i ohladiti. Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji. Žumanca umutiti sa šećerom, dodavati postepeno mleko i skuvati krem. U topao krem sipati želatin, promešati, a zatim dodati ekstrakt mente i ohladiti. Slatku pavlaku umutiti i dodavati po malo u fil. Dobro izmešati i premazati koru. Tortu ukrasiti po želji.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 100 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 41 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 50 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 20.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 0.5 g