Razdvojiti žumanca od belanca. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno, sok, prašak za pecivo, iseckane lešnike i rendanu čokoladu. Belanca posebno umutiti i uz mešanje pažljivo dodati u smesu od žumanaca. Sipati u nauljen i pobrašnjen kalup, a zatim peći u zagrejanoj rerni na 190 *C, oko 25 minuta. Umutiti slatku pavlaku sa pulpom od izmiksanih pomorandži i premazati ohlađenu koru. Iseći na kocke i svaku ukrasiti celim lešnikom.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 110 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 57 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 1 g
Broj osoba - 0
Broj osoba - 0
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 55 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 28.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 0.5 g
Broj osoba - 0
Broj osoba - 0