Svinjska rebra iseći na komade, začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i poređati u nauljenu posudu. Dodati krompir i peći u rerni zagrejanoj na 200*C. U blender staviti beli luk i peršunov list, usitniti i dodati lešnike i parmezan. Usitniti sve sastojke i napraviti hladan sos od peršuna. Servirati svinjska rebra i krompir i preliti sosom od peršuna.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 630 kcal
Natrijum - 258 mg
Masti - 45 g
Masti (%) - 65 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 84 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 129 mg
Masti - 22.5 g
Masti (%) - 32.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 42 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 1.5 g