Sveža svinjska rebra iseći na manje komade. Sjediniti u činiji med, maslinovo ulje, usitnjenu pomorandžu, sok i narendanu koru pomorandže sa balzamikom. Marinadom premazati rebra i ostaviti ih sat vremena da odstoje. Staviti rebra u vatrostalnu posudu i peći 40-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. špargle kratko sotirati na puteru i servirati uz pečena rebra i crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 375 g
Energetska vrednost porcije - 595 kcal
Natrijum - 710 mg
Masti - 28 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 187.5 g
Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal
Natrijum - 355 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 3 g