Rebra iseći na manje komade.
Pripremiti marinadu od meda, ulja, senfa, soka od ananasa, soli, bibera i tabasko sosa. Staviti rebra u marinadu i ostaviti da odstoje nekoliko sati.
Nakon toga ih staviti u tepsiju i ispeći u rerni zagrejanoj na 180*C, oko 40-ak minuta.
Pred kraj pečenja dodati šargarepu i vratiti u rernu da se zapeče. Servirati rebra i šargarepu na tanjir i poslužiti uz raženi hleb.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 77 mg
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Natrijum - 410 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 38.5 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Natrijum - 205 mg
Vlakna - 3 g