U šerpi rastopiti margarin, čokoladu, mleko i šećer u prahu. Dodati kesten pire, rum i lagano promešati.
Keks umakati u mleko i ređati na tacnu. Premazati filom, ponovo poređati keks i tako redom dok se ne utroše svi sastojci.
Tortu dekorisati šlagom i dobro ohladiti.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 396 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 198 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 1 g