Keks izdrobiti ili samleti u blenderu.
Otopiti čokoladu i margarin i pomešati sa mlevenim keksom.
Dobro izmešati i izručiti u kalup. Ostaviti da se ohladi.
Otopiti čokoladu za kuvanje i umešati sir, 2 žumanceta i rum.
Lagano umutiti slatku pavlaku i dodati u krem.
Umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera.
Penu od belanaca postepeno dodavati u krem.
Izručiti preko biskvita i ostaviti da se hladi 2 sata.
Dekorisati slatkom pavlakom i čokoladnim mrvicama.
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 47.5 g
Energetska vrednost porcije - 137.5 kcal
Natrijum - 175 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 0.5 g