Kelj oprati, sitno iseći i obariti. Za to vreme na malo ulja u prvi tiganj staviti da se peče sečena slanina, luk i krompir isečen na kocke. U drugi tiganj staviti začinjene krmenadle da se ispeku sa svih strana. U tiganj sa povrćem dodati usitnjen paradajz pelat, obareni kelj i sve dobro promešati. U tanjir servirati gurmanski kelj i krmenadle, dekorisati čeri paradajzom i mentom i poslužiti sa ražanim hlebom.
Listovi kelja se pre upotrebe i kuvanja moraju brižno oprati pod tekućom, hladnom vodom. Treba ukloniti svaki trag peska ili zemlje koji se mogu zadržati na lišću. Jestiv je i list i peteljka.
Porcija za odraslu osobu - 605 g
Energetska vrednost porcije - 660 kcal
Natrijum - 990 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 85 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 16 g
Porcija za odraslu osobu - 302.5 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 495 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 37.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 42.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 8 g