Krmenadle izlupati tučkom za meso, posoliti, pobiberiti, posuti tucanom paprikom, premazati uljem i ostaviti da odstoji 45 minuta. Na preostalom ulju dinstati iseckan crni luk, dodati isečenu šargarepu i slaninu. Malo prodinstati, dodati kupus isečen na komade, posoliti i dodati lovorov list. Kuvati 40-ak minuta, dodati paradajz pelat i paradajz pire, crvenu mlevenu papriku i sitno iseckan beli luk. U gril tiganju na preostalom ulju ispeći krmenadle. Na tanjir servirati kupus sa krmenadlom i poslužiti uz krišku raženog hleba.
Dijetna vlakna su sastavni delovi zida i drugih delova biljne ćelije koje digestivni enzimi organa za varenje čoveka ne mogu da razgrade i koji imaju mnogobrojne važne fiziološke uloge. Stručnjaci za ishranu savetuju da se dnevno unese najmanje 25 g dijetnih vlakana poreklom iz hrane, tako da ovaj obrok sa 10 g vlakana u jednoj porciji predstavlja pravi mali poklon za vaš organizam.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 515 kcal
Natrijum - 1125 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 257.5 kcal
Natrijum - 562.5 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 5 g