Krmenadle izlupati tučkom za meso, začiniti i kratko zapeći u gril tiganju. Krompir, stabljike celera, šargarepu, beli i crni luk iseći, staviti u posudu, začiniti i promešati. U činijici razmutiti senf sa belim vinom. Povrće rasporediti u vatrostalnu činiju, dodati krmenadle i ruzmarin, preliti dresingom, pa zapeći u zagrejanoj rerni 20-ak minuta na 200*C. Jelo servirati uz crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 545 kcal
Natrijum - 1115 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 272.5 kcal
Natrijum - 557.5 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 3 g