Toggle Navigation

 

Gurmanske krmenadle

Vino se može upotrebljavati i u marinadama. Alkohol i kiseline iz vina omekšavaju meso i daju mu posebnu aromu. Iako na tržištu postoje i specijalna "vina za kuvanje", većina kuvara ih izbegava jer nemaju željene karakteristike, a često su i slana. Zato, kada birate vino za kuvanje, vodite računa da ono mora biti dovoljno kvalitetno i za piće.

Plativoo
Priprema

Krmenadle izlupati tučkom za meso, začiniti i kratko zapeći u gril tiganju. Krompir, stabljike celera, šargarepu, beli i crni luk iseći, staviti u posudu, začiniti i promešati. U činijici razmutiti senf sa belim vinom. Povrće rasporediti u vatrostalnu činiju, dodati krmenadle i ruzmarin, preliti dresingom, pa zapeći u zagrejanoj rerni 20-ak minuta na 200*C. Jelo servirati uz crni hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 410 g

Energetska vrednost porcije - 545 kcal

Natrijum - 1115 mg

Masti - 24 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 80 mg

Belančevine - 35 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 272.5 kcal

Natrijum - 557.5 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 40 mg

Belančevine - 17.5 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g svinjskih krmenadli
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 200 g stabljika celera
    • 200 g šargarepe
    • 150 g krompira
    • 100 g crnog luka
    • 2 cena belog luka
    • ruzmarin
    • 200 ml belog vina
    • dodatak jelu
    • so
    • biber
    • 40 g senfa
    • 200 g crnog hleba