Meso iseći, izlupati tučkom za meso, začiniti i ispeći na delu zagrejanog ulja.
Na drugoj polovini ulja propžiti naseckan crni luk, beli luk, slaninu i šargarepu.
Dodati kuvan pasulj sa vodom (prva voda se baca) i nastaviti sa kuvanjem. Deo kuvanog pasulja izvaditi, izmiksati, a zatim sjediniti preostalim pasuljem.
Paprike preseći na pola i poređati u posudu. U paprike rasporediti pasulj, sipati paradajz sok i peći 15-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.
Servirati karmenadle sa punjenim paprikama i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 640 kcal
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 22 %
Masti - 45 g
Zasićene masti - 62 g
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 110 mg
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 941 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 22.5 g
Zasićene masti - 31 g
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 55 mg
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Natrijum - 470.5 mg
Vlakna - 3 g