Krmenadle izlupati tučkom za meso, posoliti, pobiberiti, posuti tucanom paprikom, premazati uljem i ostaviti da odstoji 45 minuta.
Na preostalom ulju dinstati iseckan crni luk, dodati isečenu šargarepu i slaninu.
Malo prodinstati, dodati kupus isečen na komade, posoliti i dodati lovorov list.
Kuvati 40-ak minuta, dodati paradajz pelat i paradajz pire, crvenu mlevenu papriku i sitno iseckan beli luk.
U gril tiganju na preostalom ulju ispeći krmenadle.
Na tanjir servirati kupus sa krmenadlom i poslužiti uz krišku raženog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 700 kcal
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 58 g
Masti (%) - 72 %
Zasićene masti - 17 g
Holesterol - 125 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Natrijum - 858 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Masti - 29 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 8.5 g
Holesterol - 62.5 mg
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %
Natrijum - 429 mg
Vlakna - 2.5 g