Listove kupusa obariti u slanoj vodi. Krmenadle malo izlupati tučkom za meso, posoliti i pobiberiti, a zatim peći na vrelom ulju. Gotove krmenadle izvaditi na tanjir i u istoj masnoći prodinstati sitno iseckan crni i beli luk. Listove kupusa poređati u vatrostalnu činiju, na svaki list staviti krmenadlu, posuti dinstanim lukom i preko staviti list slanine. Prekriti drugim listom kupusa i preliti bujonom. Krmenadle staviti da se peku u zagrejanu rernu na 220*C, oko 25 minuta. Jelo servirati uz kriške crnog hleba.
Osobama sa visokim krvnim pritiskom, kardiovaskularnim bolestima i dijabetesom, ovaj obrok se ne preporučuje zbog visokog sadržaja ukupnih masti, zasićenih masnih kiselina i natrijuma.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 1525 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 94 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 762.5 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 47 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 2.5 g