Na umereno zagrejanom ulju prodinstati sitno sečen crni luk i slaninu. Dodati šećer, promešati i staviti isečen kupus. Kupus posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom i kratko prokuvati uz dolivanje vode. Presuti kupus u vatrostalnu posudu i preko njega poređati začinjene batake. Peći u rerni 45 minuta na 200* C. Izvaditi gotov podvarak iz rerne. Servirati batake i kupus na ukrašen tanjir, a po želji poslužiti i krišku ražanog hleba.
Kupus može očuvati svežinu i sadržaj vitamina C ukoliko se čuva u plastičnoj vrećici u odeljku frižidera namenjenom za povrće do 2 nedelje. Ukoliko vam preostane deo glavice, pokrijte ga kuhinjskom plastičnom folijom koja dobro prijanja i sprečava oksidaciju i propadanje vitamina C.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 1150 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 135 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 14 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 575 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 67.5 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 7 g